Regjeringen setter av milliarder for å styrke forsvarsindustrien

Regjeringen setter av ytterligere to milliarder kroner til å øke produksjonen av artilleriammunisjon ved Nammo og andre prosjekter i forsvarsindustrien.

En CV90 stormpanservogn og en Leopard 2A4NO (131) på Rena leir. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
En CV90 stormpanservogn og en Leopard 2A4NO (131) på Rena leir. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Regjeringen vil finansiere de to milliardene gjennom Nansen-programmet, opplyser regjeringen i en pressemelding.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) skal besøke Nammo-fabrikken på Raufoss onsdag formiddag.

– Krigen i Ukraina har skapt en situasjon der det er behov for store mengder ammunisjon. Regjeringen bidrar derfor med kraftfulle tiltak slik at norsk forsvarsindustri kan produsere mer, sier Støre.

Fra før har regjeringen satt av om lag en milliard kroner til å øke produksjonskapasiteten for ammunisjon og missiler i et samarbeid med EU.

Høyre synes det er bra at regjeringen bidrar til å øke produksjonskapasiteten ved Nammo og andre forsvarsindustribedrifter i Norge, men mener det har tatt urimelig lang tid.

– Behovet for ammunisjon er enormt i Ukraina, og de trenger stadig mer for å forsvare seg mot Russlands brutale angrep. Både vi og våre allierte har også store behov for å etterfylle våre lagre etter å ha donert svært mye ammunisjon til Ukraina, skriver Ine Eriksen Søreide (H), leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomité, i en epost til NTB.