Regjeringen oppretter flere studieplasser ved Politihøgskolen

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett legger regjeringen opp til å bevilge 13,2 millioner kroner ekstra til 100 nye studieplasser ved Politihøgskolen.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) legger 13,2 millioner kroner på bordet i revidert nasjonalbudsjett. Pengene skal gå til oppretting av 100 nye studieplasser ved bachelorutdanningen på Politihøgskolen fra høsten av. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) legger 13,2 millioner kroner på bordet i revidert nasjonalbudsjett. Pengene skal gå til oppretting av 100 nye studieplasser ved bachelorutdanningen på Politihøgskolen fra høsten av. Foto: Beate Oma Dahle / NTB. Vis mer
Publisert

– Regjeringen vil ha flere politifolk i hele landet, og da trenger vi flere politiutdannede i fremtiden. Senterpartiet og Arbeiderpartiet har en rekke ambisjoner i Hurdalsplattformen hvor vi er helt avhengig av å utdanne flere politifolk, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en pressemelding.

Mellom 2018 og 2020 ble antall studieplasser ved oppstart til politiutdanningen ved Politihøgskolen redusert fra 720 til 400 plasser.

For å opprettholde samme politidekning som i dag, vil antall uteksaminerte kandidater årlig på sikt være lavere enn det forventede behovet i årene fremover. Det er bakgrunnen for forslaget, som skal sørge for de ekstra studieplassene allerede fra og med høsten 2022.

I tillegg skal det anskaffes 373 helt nye kjøretøy i løpet av 2022, som kommer alle politidistriktene til gode, opplyser justisministeren.

Forslaget er en del av revidert nasjonalbudsjett (RNB) for 2022 som blir lagt fram 12. mai.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer