Regjeringen letter på tiltakene for en rekke kommuner

Det blir lettelser i tiltaksnivået for seks kommuner i Vestfold og Telemark og ti kommuner i Nordland natt til mandag, varsler regjeringen.

Bent Høie og Helsedepartementet har besluttet å lempe på tiltakene for flere kommuner der smittesituasjonen har stabilisert seg. Foto: Lise Åserud/NTB
Bent Høie og Helsedepartementet har besluttet å lempe på tiltakene for flere kommuner der smittesituasjonen har stabilisert seg. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

I Vestfold og Telemark går kommunene Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Sandefjord og Tønsberg fra tiltaksnivå A, som er det strengeste tiltaksnivået, til tiltaksnivå B fra midnatt natt til mandag.

– Smittesituasjonen er stabil i disse seks kommunene, med en fallende trend. Kommunene ønsker fortsatt regionale tiltak, men en nedtrapping til tiltaksnivå B, altså noe mindre strengt enn tiltakene de har hatt de siste tre ukene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Det nye tiltaksnivået varer til og med torsdag 22. april.

Synkende R-tall

I nord avsluttes de regionale tiltakene i kommunene Bodø, Beiarn, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Meløy, Rødøy, Saltdal, Steigen og Sørfold.

Mens Bodø kommune har hatt tiltaksnivå A siden midten av mars, har de øvrige ni kommunene hatt tiltaksnivå C.

– Regionen har kontroll på smittesituasjonen. Både statsforvalter og kommunene opplever at smitteverntiltakene blir fulgt opp, at testkapasiteten er god, og at det er god kapasitet i helsetjenesten, sier Høie.

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet (FHI) og statsforvalter avsluttes tiltakene ved midnatt, natt til mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer