Regjeringen legger fram ny coronapakke mandag – nå får reiselivet og eventbransjen hjelp

Finansminister Jan Tore Sanner (H) legger mandag fram en ny tiltakspakke for å avhjelpe coronakrisen. Reiselivet og eventbransjen kan vente seg krisehjelp.

Turister kikker på skulpturene i Frognerparken i Oslo. Sommeren gikk bedre enn ventet for den norske reiselivsnæringen, men frykten er at høsten blir tung. Mandag kommer det mer krisehjelp. Foto: Berit Roald / NTB
Turister kikker på skulpturene i Frognerparken i Oslo. Sommeren gikk bedre enn ventet for den norske reiselivsnæringen, men frykten er at høsten blir tung. Mandag kommer det mer krisehjelp. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finansminister Jan Tore Sanner (H) legger mandag fram en ny tiltakspakke for å avhjelpe koronakrisen. Reiselivet og eventbransjen kan vente seg krisehjelp.

I koronaproposisjonen som skal legges fram og sendes til Stortinget, vil det også komme nye anslag for hva krisen har kostet norsk økonomi, etter det NTB forstår.

Det forrige anslaget kom i revidert nasjonalbudsjett i mai, men mye har skjedd siden den gang. Grovt sett har utviklingen i norsk økonomi vært mer positiv enn ventet, og arbeidsledigheten har gradvis falt.

Samtidig sliter noen bransjer tungt som følge av smittevernrestriksjoner, og det vil komme egne tiltakspakker for reiselivet og eventbransjen, får NTB opplyst.

Årsaken til at regjeringen legger fram en egen proposisjon i tillegg til forslag til neste års statsbudsjett, som kommer 7. oktober, er et behov for å avklare tiltak i årets tre siste måneder.

«Hårreisende»

Reaksjonene var sterke etter at næringsminister Iselin Nybø (V) i august uttalte at krisen i reiselivet «er den nye normalen, og vi må finne ut hvordan vi skal leve med den».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer