Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om strømstøttetiltak til næringslivet

Regjeringen legger fram sin plan for strømstøttetiltak til næringslivet på en pressekonferanse klokken 10 fredag formiddag.

Statsminister Jonas Gahr Støre og olje- og energiminister Terje Aasland møtte torsdag pressen etter et møte med representanter fra selskapene Equinor, Aker BP og Vår Energi om strømsituasjonen. Fredag klokka 10 legger regjeringen fram en plan for strømstøttetiltak til bedrifter. Foto: Javad Parsa / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre og olje- og energiminister Terje Aasland møtte torsdag pressen etter et møte med representanter fra selskapene Equinor, Aker BP og Vår Energi om strømsituasjonen. Fredag klokka 10 legger regjeringen fram en plan for strømstøttetiltak til bedrifter. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter regjeringen fredag morgen.

Regjeringen har jobbet tett opp mot hovedorganisasjonene i næringslivet LO, NHO og Virke for å få på plass en strømstøtteordning til bedrifter som er rammet av de høye prisene.

Flere bedrifter frykter at de enorme strømregningene kan føre til at de går konkurs eller må permittere ansatte. Regjeringen har fått kritikk fra flere hold for at det har tatt tid å få på plass en løsning, og tidligere i uka ba Virke regjeringen få fortgang i prosessen.

VG skrev torsdag at regjeringen har åpnet for et kompromiss om en begrenset strømstøtteordning. Etter det NTB kjenner til, er en ordning med søkbar direktestøtte til bedrifter som sliter særlig tungt med strømprisene, blitt diskutert denne uka.

Det er imidlertid kriteriene for å kunne søke støtte som skal ha vært stridens kjerne i arbeidet med å få ordningen på plass.

I tillegg skal det være enighet om at deler av eventuelle lån skal kunne konverteres til tilskudd dersom bedriftene oppfyller kriterier for energisparing.

STORBRITANNIA: En kongelig vakt så ut til å besvime under dronningens dødsvake i Westminster Hall i London onsdag 14. september. Video: AP / BBC Vis mer
Mer om