Innfører gratis leirskole

Regjeringen innfører gratis leirskole til alle barn

Alle barn skal få tilbud om gratis opphold på leirskole, har regjeringen bestemt.

Alle barn skal nå få tilbud om gratis opphold på leirskole. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Alle barn skal nå få tilbud om gratis opphold på leirskole. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Skolene får frihet til å organisere turen ut fra lokale ønsker og forutsetninger, men det vil ikke lenger være anledning til å kreve betaling og turen må minst vare i fire dager, altså med tre overnattinger.

Leirskoleturene må planlegges i samarbeid med elever og foreldre slik at ulike hensyn kan ivaretas.

Gratis leirskole har vært en av Venstres kampsaker i en årrekke, og partiet fikk kravet inn som en del av Jeløya-plattformen, da de gikk inn i regjering.

Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande mener det å reise bort over flere dager sammen med medelever gir nye erfaringer og utfordringer.

– Et leirskoleopphold gir også mestringsopplevelser utover natur- og friluftsopplevelser. Man blir mer selvstendige og lærer å kjenne sine medelever på en annen måte, sier Grande.

Turen skal planlegges sammen med elever og foreldre, og det skal tas hensyn til elevenes ulike behov.

En av fem skoleelever får i dag ikke tilbud om å dra på leirskole, eller tilsvarende klassetur med overnatting, men dette endres nå.

Lovforslaget ble lagt fram i statsråd 10. april, som en del av forslag om endringer i Opplæringsloven, og skal behandles i utdannings- og forskningskomiteen. Siden regjeringen har flertall i Stortinget vil forslaget etter all sannsynlighet vedtas.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer