Regjeringen holder pressekonferanse om coronasituasjonen fredag

Fredag klokken 11.30 holder regjeringen pressekonferanse om smittesituasjonen og vurderinger av tempo for gjenåpning av samfunnet.

Statsminister Erna Solberg tar med seg tre statsråder til pressekonferanse fredag formiddag. Foto: Annika Byrde / NTB
Statsminister Erna Solberg tar med seg tre statsråder til pressekonferanse fredag formiddag. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Statsminister Erna Solberg (H), kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil være til stede.

Det samme vil helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet.

Helseministeren har flere ganger tidligere sagt at planen er å åpne mer av det norske samfunnet i «andre halvdel av mai».

De nasjonale tiltakene som gjelder i dag, er blant annet skjenkestopp klokka 22, én meters avstand, unødvendige reiser frarådes og barnehagene og skolene på gult nivå. Det oppfordres også til å møtes utendørs og ikke ha besøk av flere enn fem gjester, men fullvaksinerte teller ikke med.

Det siste døgnet er det registrert 478 coronasmittede i Norge. De siste sju dagene er det i snitt registrert 328 coronasmittede per dag. Torsdag var 99 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er første gang siden 28. februar at tallet er under 100.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer