Regjeringen gir 50 millioner til TV-aksjonen

Regjeringen bidrar med 50 millioner kroner til årets TV-aksjon som går til Redd Barna og barn som er rammet av krig og konflikt.

Regjeringen gir 50 millioner kroner til TV-aksjonen, kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) søndag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB
Regjeringen gir 50 millioner kroner til TV-aksjonen, kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) søndag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– De er uskyldige ofre som utsettes for lidelser, traumatiske opplevelser og groteske handlinger. Vi må kjempe for at flere barn som lever i krig og konflikt, skal få beskyttelse, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.

Årets innsamling går til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt. Pengene fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge.

Regjeringen understreker at det er flere land som opplever krig og voldelige konflikter i dag, enn for 30 år siden. Hele ett av seks barn bor i land som er berørt av væpnede konflikter.

– Barn er uskyldige i de voksnes krigføring, og blir fratatt mulighet til å være barn og oppleve en fullverdig barndom i krig, skriver regjeringen i pressemeldingen.

Støre kunngjorde bidraget til TV-aksjonen da han deltok på NRKs sending søndag kveld.

I juni kunngjorde regjeringen at den har satt av minst 1 milliard kroner de neste tre årene for å beskytte barn som lever i krig og konflikt.

Ny rekord

Da TV-aksjonen gikk av lufta før Kveldsnytt søndag kveld, var beløpet oppe i 273.747.956 kroner. Det er fortsatt mulig å gi fram til 1. desember, så det endelige tallet kan bli høyere.

– Jeg er enormt imponert og rørt over innsatsen og engasjementet for årets TV-aksjon. Bøssebærere, frivillige og givere over hele landet har bidratt til at Redd Barna nå kan hjelpe enda flere barn som er rammet av krig og konflikt, sier generalsekretær Birgitte Lange i Redd Barna.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap), var en av de mange bøssebærerne under årets TV-aksjon, som satte ny rekord med foreløpig 273.7 millioner kroner samlet inn. Foto: Stortinget / NTB
Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap), var en av de mange bøssebærerne under årets TV-aksjon, som satte ny rekord med foreløpig 273.7 millioner kroner samlet inn. Foto: Stortinget / NTB Vis mer

I løpet av to timer søndag samlet bøssebærerne inn 88 millioner kroner gjennom å banke på dører over hele landet. 36 millioner av disse var kontanter, resten kom inn via Vipps.

– Bøssebæreren er hjertet i TV-aksjonen. De spiller en utrolig viktig rolle både for kunnskapsdeling og innsamling. Møtet i døra er uvurderlig. Det er dette møtet som minner folk om årets TV-aksjon og gjør at de gir en gave, sier Nina Elisabeth Larsen, leder for TV-aksjonen.

Den forrige rekorden er ett år gammel, da Leger Uten Grenser og DNDi fikk inn 266,2 millioner kroner.

I 2014 fikk Kirkens Nødhjelp inn 253 millioner kroner – 317 millioner 2022-kroner. Justert for prisvekst ble rekorden for TV-aksjonen satt i 1980, da det ble samlet inn 84 millioner kroner, noe som tilsvarer 360 millioner 2022-kroner.

Årets TV-aksjon går til Redd Barnas arbeid for barn som rammes av krig og konflikt. Pengene som samles inn, fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer