Regjeringen foreslår nye camping-regler

Kommunal- og moderniseringsdepartementet vil forenkle reglene for brannsikkerhet på campingplasser.

Regjeringen foreslår nye camping-regler
Publisert

Departementet foreslår at begrepet «campingenhet» utvides slik at det blir felles regler for alle elementer som inngår i en enhet.

Det gjelder blant annet campingvogner, husvogner, såkalte spikertelt – et snekret tilbygg til en campingvogn – plattinger og andre tilleggskonstruksjoner.

Kommunaldepartementet foreslår et generelt avstandskrav på fire meter mellom alle campingenheter.

Dagens regler har blant annet ulike avstandskrav for spikertelt og campingvogner, som har ført til usikkerhet om hvilke krav som gjelder. Reglene har dessuten blitt tolket ulikt.

– Vi lager nå et enklere regelverk både for campingturister og campingnæringen. Vi imøtekommer næringens ønsker og forenkler reglene som har vært noe utilgjengelige, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H).

Blant forslagene er et generelt krav om fire meter avstand mellom campingenheter, hvor det største tillatte arealet for enhetene er 75 kvadratmeter. Enheten skal ikke på noe punkt være høyere enn 3,5 meter.

Direktoratet for byggkvalitet (DIBK) sender forslaget til endringer på høring på oppdrag fra departementet. Høringsfristen er 3. mai 2019. Departementet tar sikte på at de nye reglene skal tre i kraft fra 1. juli 2019.

(©NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer