Regjeringen foreslår mer fleksibilitet i lønnsstøtteordningen

For at flere bedrifter skal kunne benytte seg av lønnsstøtteordningen, foreslår nå regjeringen en mer fleksibel beregning av omsetningsfall.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (SP) og næringsminister Jan Christian Vestre (A) t.h. under en pressekonferanse fredag kveld i forbindelse med lønnsstøtten. Foto: Terje Pedersen / NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (SP) og næringsminister Jan Christian Vestre (A) t.h. under en pressekonferanse fredag kveld i forbindelse med lønnsstøtten. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forslaget innebærer at bedriftene kan velge om de ønsker å ta utgangspunkt i to år tilbake eller i oktober og november 2021 når de beregner omsetningsfallet sitt, som grunnlag for å søke lønnsstøtte, skriver regjeringen i en pressemelding.

– Vi har vært opptatt av å gjøre det litt mindre vanskelig for bedrifter og ansatte i månedene som nå kommer. Vi har lyttet til partene og innspill vi har fått de siste dagene. Derfor vil regjeringen nå foreslå at bedriftene selv kan velge hvilken av de to beregningsmåtene som passer best. Avkortingen for de som velger oktober og november, tas bort som følge av at alle nå kan benytte modellen, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer