Regjeringen foreslår at reisende ikke skal få bytte taxfreekvote for tobakk med alkohol

I statsbudsjettet foreslår regjeringen at reisende ikke lenger kan bytte den avgiftsfrie kvoten for tobakksvarer med 1,5 liter avgiftsfri vin eller øl.

Taxfreebutikken på Oslo lufthavn. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB
Taxfreebutikken på Oslo lufthavn. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Regjeringen foreslår å reversere endringen i de avgiftsfrie kvotene som ble gjennomført i 2014, slik at man ikke lenger kan veksle inn kvoten for tobakksvarer i vin eller øl. Stortinget har bedt regjeringen om å vurdere dette, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Finansdepartementet anslår at forslaget vil gi inntekter på om lag 115 millioner kroner påløpt og 110 millioner kroner bokført i 2022 sammenlignet med den avgåtte regjeringens budsjettforslag.

Endringen i 2014 omfattet både taxfreekvoten, det vil si varer som er kjøpt avgiftsfritt på fly, flyplasser og ferger, og kvoten for avgiftsfri innførsel etter handel i utlandet.

Forslaget fra Støre-regjeringen er svært gledelig, mener fungerende generalsekretær Lars F. Hjetland i Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan.

– En redusert kvote vil styrke Vinmonopolet og redusere grensehandelen, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer