Regjeringen forbereder seg på det som var uaktuelt i høst: Full stenging av skolene

Regjeringen har satt i gang arbeid med å forberede seg på en full stenging av skoler og barnehager, men vil i det lengste unngå det, sier Guri Melby (V).

OSLO, NORGE 20210108. 
Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby under presentasjonen av stortingsmeldingen "Klimaplan for 2021-2030"
Foto: Berit Roald / NTB
OSLO, NORGE 20210108. Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby under presentasjonen av stortingsmeldingen "Klimaplan for 2021-2030" Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skolene i Oslo-regionen ble satt på rødt nivå lørdag. Det betyr delvis hjemmeskole, med så mye fysisk skoleundervisning som mulig. I fjor vår stengte skolene helt.

Lenge så det ut til at det ville være uaktuelt å gjøre igjen. Den britiske virusmutanten har endret det bildet. Tidlig i januar startet regjeringen arbeidet med å forberede seg på en ny, full nedstengning av skolene.

– Vi har i hele høst tenkt at det alternativet ikke var aktuelt, men det er klart at den muterte varianten har endret det bildet. Vi jobber med å forberede oss på det, men jeg håper virkelig at det ikke vil skje, sier kunnskapsminister Guri Melby til NTB.

Blir uansett undervisning

Selv om skolene eventuelt skulle stenge ned, skal skolene fortsatt tilby digital undervisning, og sårbare barn og barn av samfunnskritisk personell skal få være fysisk på skolen.

Skolene i Nordre Follo ble fredag stengt som følge av et ukontrollert utbrudd av den britiske koronavarianten. Det var en utvikling regjeringen fryktet, og grunnen til at arbeidet med å forberede seg på full nedstenging startet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer