Regjeringen endrer opptakskravene til lærerutdanningen

Fra våren av endrer regjeringen opptakskravene til lærerutdanningen slik at det blir to opptakskrav til utdanningen. Målet er flere kvalifiserte søkere.

Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i vandrehallen på Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i vandrehallen på Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å komme inn på lærerutdanningen til våren må søkere ha minst 40 skolepoeng og karakteren 3 i matte, slik regjeringen bestemte i høst, eller minst 30 skolepoeng og karakteren 4 i matte.

Det opplyser regjeringen i en pressemelding.

– Med denne endringen favner opptakskravene bredere og gir flere kvalifiserte søkere. Vi skal fremdeles stille høye krav til de fremtidige lærerne våre, men uten å stenge ute søkere som har høye karaktersnitt, og har styrken i andre fag enn matematikk, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp).

Kravet om karakteren 4 i matte for å komme inn på lærerutdanningen, ble innført av Solberg-regjeringen i 2016 og skrotet av den nye regjeringen i Hurdalsplattformen.

Nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner, mener regjeringas nye opptakskrav er uambisiøse.

– Flere lærere er nå bedre forberedt og rustet for lærerstudiet, færre faller fra første året, og flere gjennomfører uten forsinkelse. Vi får med andre ord både lærere som er sterkere i matematikk, og flere lærere ut i norske klasserom, som faktisk er det viktigste for elevene. Det blir ikke bedre undervisning av å senke kravene og ambisjonene for lærernes kompetanse, sier Sanner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer