Regjeringen ber om snarlig rettsmøte om forbud mot felling av ulv

Regjeringen er uenig med tingretten, som forbyr lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen i januar og februar. De ber derfor om et snarlig rettsmøte.

Miljø- og klimaminister Espen Barth Eide (Ap) ber Oslo tingrett kalle inn til et rettsmøte der partene får anledning til å uttale seg. Eides håp er at tingretten snur og likevel sørger for at lisensfellingen av ulv innenfor ulvesonen kan gjennomføres i lisensfellingsperioden på nyåret. Foto: Javad Parsa / NTB
Miljø- og klimaminister Espen Barth Eide (Ap) ber Oslo tingrett kalle inn til et rettsmøte der partene får anledning til å uttale seg. Eides håp er at tingretten snur og likevel sørger for at lisensfellingen av ulv innenfor ulvesonen kan gjennomføres i lisensfellingsperioden på nyåret. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg tar tingrettens beslutning om midlertidig stans i lisensfellingen av ulv innenfor ulvesonen til etterretning. Departementet mener vedtaket om lisensfelling innenfor ulvesonen er lovlig, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding.

– Staten vil be om at tingretten avholder muntlige forhandlinger raskt, slik at vi får en kjennelse så raskt som mulig, sier Eide.

I kjennelsen fra 27. desember ga Oslo tingrett organisasjonene Noah, WWF Verdens naturfond og Foreningen Våre rovdyr medhold i ønsket om midlertidig forføyning for å få stanset fellingen av tre ulveflokker.

Dermed kan ikke ulvejakten inne i ulvesonen starte som planlagt 1. januar. Lisensfellingsperioden for ulv innenfor ulvesonen varer fram til 15. februar.

Klima- og miljødepartementet håper at de muntlige forhandlingene vil føre til at retten likevel gir staten medhold og at den midlertidige avgjørelsen dermed endres før utløpet av fellingsperioden.

Saken oppdateres.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer