Regjeringen avvikler coronaordning for bedrifter

Regjeringen har utbetalt litt over fem milliarder kroner til coronarammede norske selskaper. 1. september avvikles ordningen, bekrefter finansministeren.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) har utbetalt fem milliarder kroner i kontantstøtte til bedrifter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Finansminister Jan Tore Sanner (H) har utbetalt fem milliarder kroner i kontantstøtte til bedrifter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Kompensasjonsordningen ble innført som et midlertidig tiltak tilpasset en situasjon hvor store deler av Norge ble stengt ned. Det er mulig å søke om støtte gjennom kompensasjonsordningen ut august. Deretter avsluttes ordningen i tråd med Stortingets vedtak, sier Jan Tore Sanner (H) til Dagens Næringsliv.

Totalt var det estimert at opp mot 50 milliarder kroner skulle bli betalt ut i kontantstøtte til bedrifter som var hardt rammet av coronakrisen. Men utbetalingene har vært betydelig mindre enn først antatt. I et brev til Stortinget skriver finansministeren at det trolig skyldes at aktiviteten har tatt seg raskere opp enn fryktet i mars.

Sanner sier at regjeringen nå løpende vurderer målrettede tiltak for de bransjene som er hardest rammet av virusutbruddet, og for å få folk tilbake i jobb.

Fristen for å søke om tilskudd fra kompensasjonsordningen for månedene juni, juli og august er 31. oktober.

Tallene viser at det ble utbetalt 1,7 milliarder for mars, 2 milliarder for april, 1,3 milliarder for mai, 168 millioner for juni og 58 millioner for juli. Ifølge Sanner har ordningen bidratt til å hjelpe 30.000 bedrifter gjennom krisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer