Finansminister Jan Tore Sanner (H) har utbetalt fem milliarder kroner i kontantstøtte til bedrifter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Finansminister Jan Tore Sanner (H) har utbetalt fem milliarder kroner i kontantstøtte til bedrifter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Regjeringen avvikler coronaordning for bedrifter

Regjeringen har utbetalt litt over fem milliarder kroner til coronarammede norske selskaper. 1. september avvikles ordningen, bekrefter finansministeren.

Publisert

– Kompensasjonsordningen ble innført som et midlertidig tiltak tilpasset en situasjon hvor store deler av Norge ble stengt ned. Det er mulig å søke om støtte gjennom kompensasjonsordningen ut august. Deretter avsluttes ordningen i tråd med Stortingets vedtak, sier Jan Tore Sanner (H) til Dagens Næringsliv.

Totalt var det estimert at opp mot 50 milliarder kroner skulle bli betalt ut i kontantstøtte til bedrifter som var hardt rammet av coronakrisen. Men utbetalingene har vært betydelig mindre enn først antatt. I et brev til Stortinget skriver finansministeren at det trolig skyldes at aktiviteten har tatt seg raskere opp enn fryktet i mars.

Sanner sier at regjeringen nå løpende vurderer målrettede tiltak for de bransjene som er hardest rammet av virusutbruddet, og for å få folk tilbake i jobb.

Fristen for å søke om tilskudd fra kompensasjonsordningen for månedene juni, juli og august er 31. oktober.

Tallene viser at det ble utbetalt 1,7 milliarder for mars, 2 milliarder for april, 1,3 milliarder for mai, 168 millioner for juni og 58 millioner for juli. Ifølge Sanner har ordningen bidratt til å hjelpe 30.000 bedrifter gjennom krisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer