Regjeringen avslutter regionale tiltak for Viken-kommunene natt til onsdag

De regionale tiltakene for seks Viken-kommuner avvikles fra og med natt til onsdag 26. mai. Det blir nå opp til kommunene selv å bestemme lokale tiltak.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) opplyser at de siste gjenværende Viken-kommunene som har vært underlagt regionale tiltak, får avviklet disse fra onsdag. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) opplyser at de siste gjenværende Viken-kommunene som har vært underlagt regionale tiltak, får avviklet disse fra onsdag. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørenskog og Ullensaker går dermed ut av tiltaksnivå B. Lillestrøm, Nordre Follo, Rælingen og Ås går ut av tiltaksnivå C.

Smitteutviklingen tilsier at kommunene nå kan gå over til ordinær nasjonal regulering, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

– Den positive smitteutviklingen for Viken har fortsatt. Etter råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har regjeringen besluttet å avvikle de regionale tiltakene. Det er nå opp til kommunene selv å vurdere behovet for å innføre lokale tiltak i tillegg til ordinær nasjonal regulering. Enkelte av kommunene har allerede vedtatt eller er i ferd med å vedta slike lokale tiltak, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Torsdag i forrige uke ble tiltakene avviklet for tre kommuner (Bærum, Drammen og Lier), og det ble lettet på tiltakene for de øvrige kommunene, som nå altså også får avviklet de regionale tiltakene.

51 Viken-kommuner ble 16. mars i år satt under tiltaksnivå A, som er det strengeste. Med den siste avviklingen er samtlige kommuner ute av de regionale tiltakene som nasjonale myndigheter innførte.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer