Regjeringen åpner for 10.000 tilskuere mot Gibraltar

Regjeringen følger anbefalingen fra Helsedirektoratet og tillater inntil 10.000 tilskuere på Ullevaal stadion under VM-kvalifiseringskampen mot Gibraltar.

7000 publikummere fikk være til stede på landskampen mot Nederland onsdag. Nå åpner Helsedirektoratet for at det kan slippes inn 10.000 på neste hjemmekamp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
7000 publikummere fikk være til stede på landskampen mot Nederland onsdag. Nå åpner Helsedirektoratet for at det kan slippes inn 10.000 på neste hjemmekamp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Det er 3.000 flere publikummere enn antallet som slapp inn i onsdagens kamp mot Nederland. Gibraltar-kampen spilles kommende tirsdag.

Endringene trer i kraft på lørdag.

Statsminister Erna Solberg (H) kunngjorde åpningen for flere personer på utendørsarrangementer med faste plasser på en pressekonferanse torsdag. Det skjer til tross for at trinn 4 i gjenåpningsplanen avlyses. Forutsetningen for at tilskuerne slipper inn, er at de kan framvise gyldig koronasertifikat.

Landslagssjef Ståle Solbakken uttrykte etter kampen mot Nederland nok en gang frustrasjon over at kun 7.000 fikk lov å komme inn portene.

I henhold til anbefalingen fra Helsedirektoratet vil det fortsatt være en begrensning på 50 prosent av total kapasitet på arenaene, med en øvre grense på 10.000 personer utendørs. Innendørs er den øvre grensen 5000.

Ullevaal stadion har en kapasitet på ca. 27.000 tilskuere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer