Regjeringen: - Forstår godt at folk er bekymret for gjenåpningen

Regjeringen sier at det ikke lettes på tiltak før de mener det er forsvarlig. Men smitten kan fortsatt komme ut av kontroll, advarer de.

Saliba Andreas Korkunc er statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet med ansvar for covid-19-saker. Foto: Lise Åserud / NTB
Saliba Andreas Korkunc er statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet med ansvar for covid-19-saker. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen henvendte seg direkte til dem med gjenåpningsangst da han åpnet opp Oslo. – Vi skal ha stor forståelse for dem som mener vi åpner for mye, sa han.

NTB har stilt helseminister Bent Høie (H) spørsmål om han har et budskap til denne gruppen, etter at smittevernprofessorer slår alarm om at gjenåpningen er uforsvarlig.

Forstår at folk er bekymret

Statssekretær Saliba Andreas Korkunc svarer i en skriftlig uttalelse at regjeringen har forståelse for at folk er engstelige.

– Jeg forstår godt at folk er bekymret for gjenåpningen, men vi letter ikke på tiltak før vi mener det er forsvarlig. Det kan folk være trygge på, sier Korkunc.

Han sier at det er nettopp faren for flere innlagte og flere med langtidsskader som gjør at regjeringen vil åpne gradvis opp.

– Åpner vi for fort opp, kan smitten skyte fart, slik at vi må stenge ned igjen. Det vil være en stor belastning for befolkningen og samfunnet som helhet. Derfor går vi varsomt fram, sier Korkunc.

Kan bli nye statlige tiltak

Han varsler at lokale eller regionale utbrudd vil bli møtt med raske tiltak, enten av kommunene eller regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer