Registrerte trafikkuhell hvert andre minutt

Glatte veier har ført til at skademeldingene tikker inn hos forsikringsselskapet Gjensidige. Foreløpig er det registrert 625 skademeldinger på tirsdag.

Glatte veier og vinterlige kjøreforhold har ført til at skademeldingene renner inn hos forsikringsselskapene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Glatte veier og vinterlige kjøreforhold har ført til at skademeldingene renner inn hos forsikringsselskapene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

– Vi forventer at tallene vil fortsette å stige. Det kan virke som en del bilister ikke tilpasser farten nok etter forholdene. Det er ekstra viktig nå, også å holde god avstand til bilen foran. Mobil- og skjermbruk bør man som ellers ligge unna under kjøring, men klarer man ikke å holde «fingrene unna fatet» skal det enda mindre til enn ellers for at det går galt.

Det sier kommunikasjonssjef i Gjensidige, Bjarne Aani Rysstad i en pressemelding.

De siste dagene har bydd på store utfordringer for bilistene, og skademeldingene tikker kontinuerlig inn til forsikringsselskapet.

– Det er bilister som har kjørt av veien eller som har blitt stående fast, og det er mange kollisjoner som eksempelvis påkjørsler bakfra, sier Rysstad.

I tillegg blir det også stadig flere parkeringsskader fram mot jul.

– Vi tror dessverre bulketallene fram mot jul kan bli større enn på mange år.

En gjennomsnitts bilskade koster ifølge forsikringsselskapet cirka 30.000 kroner, mens en parkeringsskade i snitt ligger på cirka 20.000 kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer