Rapport

Refser politiet for innsats under stormingen av Kongressen

Capitol-politiet ble bedt om å ikke bruke sine sterkeste maktmidler under stormingen av Kongressen, ifølge en intern granskingsrapport.

Fem personer mistet livet da Trump-tilhengere stormet Kongressen i januar i år. Foto: John Minchillo / AP / NTB
Fem personer mistet livet da Trump-tilhengere stormet Kongressen i januar i år. Foto: John Minchillo / AP / NTB Vis mer
Publisert

I rapporten kommer Capitol-politiets interngransker Michael A. Bolton med krass kritikk mot hvor forberedt politistyrken var på stormingen 6. januar, skriver New York Times.

Capitol-politiet er politistyrken som har ansvaret for Kongressen.

Selv om det var kjent at kongressbygningen var et mål, ble politifolkene instruert til å begrense bruken av de mest aggressive maktmidlene mot folkemengden, ifølge rapporten. Blant annet ble politiets opprørsenhet bedt om å ikke bruke sjokkgranater.

Det skal være høring i Kongressen om stormingen på torsdag.

På tross av de tydelige advarslene om at Trump-støttespillere var en trussel mot Kongressen, klarte ikke ledelsen å forberede seg ordentlig, framholder rapporten. Utstyret politifolkene brukte, var også i dårlig stand. Flere av beskyttelsesskjoldene skal ha blitt lagret i en tilhenger uten aircondition og ble raskt ødelagt.

Tre dager før stormingen mottok Capitol-politiet en etterretningsvurdering med varsel om voldelige opptøyer av Trump-tilhengere.

– I motsetning til tidligere protester etter valg, var ikke målet til Trump-tilhengerne nødvendigvis motdemonstranter, men heller Kongressen i seg selv, sto det i vurderingen, ifølge New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer