Redd barna slår alarm om dystre tall: - Barna blir født inn i et mareritt

Rundt 15.000 barn ventes å bli født på den krigsherjede Gazastripen mellom 7. oktober og nyttår, ifølge Redd Barna.

En palestinsk baby som ble såret i et israelsk luftangrep, tas til et sykehus i Deir al-Balah. Bildet er fra 14. november. Foto: Hatem Moussa / AP / NTB
En palestinsk baby som ble såret i et israelsk luftangrep, tas til et sykehus i Deir al-Balah. Bildet er fra 14. november. Foto: Hatem Moussa / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Tallet baserer seg på FN-anslag om at rundt 180 kvinner hver dag føder barn på Gazastripen, melder organisasjonen i en pressemelding. Rundt 15 prosent av kvinnene som føder, ventes å oppleve komplikasjoner i forbindelse med graviditet eller fødsel.

FNs nødhjelpskontor (OCHA) advarte denne uken om at alle sykehusene bortsett fra et i Gaza by nord på Gazastripen fra mandag av vil være ute av drift.

Årsaken er mangel på strøm, medisinsk utstyr, oksygen, mat og vann, og situasjonen forverres av bombing og kamper i nærheten av sykehusene. Natt til onsdag gikk israelske styrker inn i Shifa-sykehuset, Gazas største.

– Barna blir født inn i et mareritt, en humanitær katastrofe, sier Jason Lee, som leder Redd Barnas arbeid i de palestinske områdene.

– Gravide kvinner føder uten å få medisinsk hjelp, premature barn dør i inkubatorer. Drivstoff må slippes inn i Gaza for å drive generatorer, og helseanlegg må beskyttes, sier han videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer