Rebecca Welch ble første kvinnelige Premier League-dommer – Sander Berge sikret 2-0-seier

Rebecca Welch skrev Premier League-historie da hun dømte Burnleys 2-0-seier borte mot Fulham lørdag kveld.

Rebecca Welch vil for alltid stå i historiebøkene etter dagens kamp mellom Brunley og Fullham. Foto: Henry Nicholls / AFP.
Rebecca Welch vil for alltid stå i historiebøkene etter dagens kamp mellom Brunley og Fullham. Foto: Henry Nicholls / AFP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

40-åringen ledet kampen sammen med resten av dommerteamet sitt som besto av Natalie Aspinall, Tony Harrington og Jarred Gillett.

– Vi har noen veldig dyktige dommere både på herre- og damesiden. Rebecca leder an, sa dommersjef Howard Webb til BBC.

Etter en målløs første omgang, fikk Burnley en fantastisk start etter pausen da Wilson Odobert banket til fra om lag 20 meter og sendte gjestene i ledelsen.

Det så ut til å inspirere Sander Berge, som 20 minutter senere doblet ledelsen med et prosjektil fra utenfor 16-meteren.

Det var nordmannens første Premier League-mål siden overgangen fra Sheffield United i sommer.

Welch har i flere år vært en del av herrefotballen i England, men aldri før som hoveddommer i den øverste ligaen. I 2021 ble hun den første kvinne til å dømme en FA-cupkamp for menn.

I november i år ble hun den første kvinnene til å være fjerdedommer i Premier League i kampen mellom Manchester United og Fulham.

Welch dømte tre kamper i fotball-VM i Australia og New Zealand i sommer. Hun ledet Norges fotballkvinners nasjonsligakamp mot Frankrike i oktober.

(©NTB)