Reagerer sterkt på Zelenskyj-uttalelse

Regjeringen i Polen reagerer sterkt på at president Volodymyr Zelenskyj i FN sa at noen land bare later som de viser solidaritet med Ukraina.

Regjeringen i Polen reagerer sterkt på at president Volodymyr Zelenskyj i FN sa at noen land bare later som de viser solidaritet med Ukraina.
Regjeringen i Polen reagerer sterkt på at president Volodymyr Zelenskyj i FN sa at noen land bare later som de viser solidaritet med Ukraina. Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Onsdag ble den ukrainske ambassadøren i Polen kalt inn på teppet. Årsaken var Zelenskyjs ordbruk i FNs hovedforsamling dagen før, ifølge utenriksdepartementet i Warszawa.

Bakgrunnen for situasjonen er kornstriden mellom de to landene. Polen har innført importforbud mot ukrainsk korn, og Ukraina har varslet at de vil svare med et forbud mot polske produkter i løpet av de neste dagene.

– Vi ber våre polske venner legge følelsene til side, skriver en talsmann for Ukrainas utenriksdepartement på Facebook.

Han mener Ukraina har foreslått en konstruktiv løsning på kornkonflikten. Videre gjør talsmannen det klart at Ukraina ikke satte pris på en uttalelse fra Polens president Andrzej Duda i New York tirsdag.

Han sammenlignet Ukraina med en mann som er i ferd med å drukne.

– En druknende person er ekstremt farlig fordi han kan trekke deg ned i dypet. Han kan rett og slett drukne redningsmannen, sa Duda.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer