Reagerer på sjefens lønn

Flere landslagsløpere i langrenn stiller spørsmål ved honoraret til Torbjørn Skogstad, som er leder for langrennskomiteen i Norges Skiforbund.

Simen Hegstad Krügerer blant flere løpere som stiller spørsmål ved komitelederens honorar. (Foto: Terje Pedersen / NTB)
Simen Hegstad Krügerer blant flere løpere som stiller spørsmål ved komitelederens honorar. (Foto: Terje Pedersen / NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Til Adresseavisen sier både Even Northug, Pål Golberg og Simen Hegstad Krüger at honoraret på 948.000 kroner bør vurderes, særlig i lys av skiforbundets anstrengte økonomi.

Medlemmene av skiforbundets komiteer er valgt, og vervene regnes som frivillige. Honoraret til lederen av langrennskomiteen ble økt med nesten 60 prosent i 2022 med bakgrunn i arbeidsbelastningen.

– Jeg syns de bør ta en vurdering på dette til våren. De må se om honoraret står i stil til jobben som gjøres, sier Simen Hegstad Krüger til Adresseavisen.

Han får støtte av Pål Golberg.

– Det er naturlig at det spares inn nå.

Det er ventet at skiforbundet vil gå flere millioner i underskudd i 2023.

Skogstad kommenterer ikke honoraret direkte, men sier:

– Jeg har god samvittighet og er trygg på at jeg gjennom alle mine år som leder har fylt årsverket mitt og vel så det. Alt for å ivareta interessene til langrenns knapt 90 000 medlemmer og for å løse oppdraget jeg og komiteen har fått som organisasjonens øverste tillitsvalgte, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer