Reagerer på kredittkort-fordeler

Ordningen med at man får tilbud og fordeler ved bruk av kredittkort bør gjøres om, slik de også gjelder for vanlig kort, mener Forbrukerrådet.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Kredittkortgjeld er normalt den dyreste gjelden som finnes, og representerer en risiko for økonomien til husholdningen. Det er derfor viktig å utvise forsvarlighet med denne typen gjeld – og i alle fall ikke stimulere til overbruk, noe tilleggsfordelene kan bidra til, sier fagdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet.

Han mener ordningen bør skrotes, og at fordelene som gjelder ved kredittkort bør gjelde uavhengig av betalingsmåte. Jensen peker på at fordelene blir finansiert av bankkunder som ikke betaler regningene sine til forfall. Han mener det er etisk problematisk, lite samfunnsansvarlig og lite bærekraftig.

– Hensynet til økonomisk sårbare forbrukere som får en stadig større rentebyrde må veie tyngre enn bortfallet av eventuelle prisrabatter. Folk må selv bestemme betalingsmiddel, og eventuelle fordeler bør heller være tilknyttet kundeforholdet – ikke måten man betaler på, seier Jensen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer