Raymonds arveavgift-forslag møtes med kald skulder

Oslos byrådsleder vil gjeninnføre arveavgiften, men møter motstand både i Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), mener arveavgift kan redusere forskjellene mellom folk, særlig i hovedstaden der mange vil arve betydelige boligverdier. Foto: Terje Pedersen / NTB
Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), mener arveavgift kan redusere forskjellene mellom folk, særlig i hovedstaden der mange vil arve betydelige boligverdier. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Søndag skrev Johansen i Aftenposten om den økte ulikheten i boligmarkedet. Byrådslederen argumenterte for at arv av bolig er en av hovedårsakene til ulikheten i boligmarkedet:

– Det viktigste grepet vi kan ta og som vi må diskutere nå, er å gjeninnføre arveavgiften, skrev han.

Arveavgiften ble fjernet av Solberg-regjeringen i 2014. Geir Pollestad, finanspolitisk talsperson for Senterpartiet, avviser blankt at dette er noe regjeringen vil ta opp.

– Nå er det ikke et tema i norsk politikk. Arveavgiften er rett og slett død, sier han til Aftenposten.

Mona Nilsen, som sitter i finanskomiteen for Arbeiderpartiet sier at resultatene fra tiden med arveavgift viste at skatten var ineffektiv, og at den i liten grad traff de med høyest formue.

– Jeg forstår problemet Johansen tar opp, men løsningen hans er nok ikke den Arbeiderpartiet kommer til å gå for.

– Den er jo skatt på formue kun i ett bestemt øyeblikk. Det gjør det lettere for de rikeste å planlegge seg bort, påpeker hun.

(©NTB)

KUGALSKAP: En flokk på rundt 40 kuer gjorde kveldskosen til et komplett kaos for Johannes Bech på telttur med datteren og hennes venninne. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer