Raymond Johansen tar oppgjør med «woke»

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo mener venstresiden støter bort unge menn ved å være for «woke».

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, forteller at han møter mange som opplever at venstresiden er for moralsk selvtilfreds. Foto: Terje Pedersen / NTB
Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, forteller at han møter mange som opplever at venstresiden er for moralsk selvtilfreds. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Nå vil han ta grep for å nå guttene – før høyresiden tar dem, skriver Klassekampen fredag. Ap-toppen har selv to sønner og tror at høyresidens valgskred ved skolevalget i stor grad skyldes at de røde partiene skyver gutter og menn fra seg.

– Vi oppfattes som veldig politisk korrekte. Det er en stor avstand mellom venstresidens budskap og det guttene oppfatter som sine idealer og utfordringer i livet, sier Johansen.

Han forteller at han møter mange som opplever at venstresiden er for moralsk selvtilfreds.

Han tror mange unge menn opplever at venstresiden står for en kultur med strenge regler for hva det er innenfor å mene. På spørsmål om venstresiden er blitt for «woke», svarer Johansen:

– Ja, det mener jeg. Det kommer selvfølgelig an på hva du legger i ordet, men den parodiske, overdrevne varianten er et problem, sier Johansen.

Med «woke» mener Johansen kanselleringskultur, moralsk fordømmelse av feil holdninger og strenge regler for hva som er lov å mene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer