Raymond Johansen presiserer: Du har lov til å besøke kjæresten!

Anbefalingen om å unngå besøk i private hjem betyr ikke at du ikke kan besøke kjæresten din.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) holdt søndag en pressekonferanse om nye smitteverntiltak i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) holdt søndag en pressekonferanse om nye smitteverntiltak i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Det presiserer byrådsleder Raymond Johansen (Ap) overfor NTB.

I den nye anbefalingen ber byrådet folk i Oslo om å unngå private sammenkomster og besøk i private hjem, men unntak av aleneboende og barn og ungdom i samme kohort.

Men hva med eneforsørgere som har barn boende hjemme, og dermed ikke er aleneboende? Kan de besøke eller få besøk av kjæresten?

– Kjærester er greit. Det er innenfor kohorten, bekrefter Johansen.

– Det overordnede er at vi vet at veldig mye av smitten skjer i hjemmet. Målet er derfor å begrense de personlige kontaktene mest mulig, forklarer han.

Byrådslederen presiserer samtidig at frarådingen av private sammenkomster ikke gjelder utendørs. Tvert imot vil han anbefale folk å møte venner ute, for eksempel for å gå en tur sammen.

– Det er godt for den mentale helsa, sier Johansen.

– Vi vet at viruset smitter mindre ute. Men hold avstand, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer