Raymond Johansen mener påbud om munnbind kan være klokt

Folk er bare sånn passelig flinke til å følge opp anbefalingen om munnbind i tette situasjoner, sier Raymond Johansen. Et mulig påbud kan være en god idé.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen tar på seg munnbind under onsdagens besøk på koronateststasjonen utenfor Aker legevakt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslos byrådsleder Raymond Johansen tar på seg munnbind under onsdagens besøk på koronateststasjonen utenfor Aker legevakt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Anbefalingen om å bruke munnbind på kollektivtransport og i andre situasjoner der man ikke kan holde god nok avstand trådte i kraft for halvannen uke siden i Oslo og Indre Østfold.

Det er imidlertid helt opp til hver enkelt å vurdere om situasjonen krever munnbind eller ikke. Folkehelsemyndighetene gjør ingen måling av hvorvidt folk slutter opp om anbefalingen.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har merket seg at det varierer en del hvor mange som følger oppfordringen.

– Jeg synes det går sånn måtelig, sier Johansen til NTB.

Vurdere påbud

Han er derfor spent på hvordan den videre vurderingen fra regjeringen vil lyde. Det kan være grunn til å se på muligheten for et påbud i visse situasjoner, mener han.

– Jeg tror det kan være klokt med påbud. Jeg tror det kan være klokt å vurdere, sier byrådslederen.

Diskusjonen om munnbind vil være med oss i lang tid, mener byrådslederen. Men etter det han selv har observert, noterer han seg at bruken hittil er så-som-så. For mange kan munnbind oppleves som et kraftig uttrykk om at faren ikke er over, mener han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer