Raymond Johansen krever svar fra regjeringen om vaksinefordeling

Vil regjeringen følge Holden-utvalgets tydelige råd om betydelig mer skjevfordeling av vaksiner? Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen krever svar.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen ber regjeringen lytte til Holden-utvalgets klare råd om betydelig større skjevfordeling av vaksiner. Foto: Berit Roald/NTB
Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen ber regjeringen lytte til Holden-utvalgets klare råd om betydelig større skjevfordeling av vaksiner. Foto: Berit Roald/NTB Vis mer
Publisert

– Som byrådsleder i Oslo er jeg opptatt av å vite hva svaret fra regjeringen er på denne rapporten, sier Johansen til NTB.

Han viser til den siste rapporten fra Holden-utvalget som ble publisert onsdag.

Utvalget går inn for en langt større skjevfordeling av vaksiner enn i dag og mer målretting mot områder med vedvarende smitte. Det vil gi både færre syke og døde og senke tiltaksbyrden i landet sett under ett, mener det samfunnsøkonomiske ekspertutvalget.

Én ukeleveranse

– Det man snakker om med en ytterligere skjevfordeling, er gjerne at en ukeleveranse går til de mest utsatte områdene. Det betyr én ukes utsettelse for de andre. Jeg vil at regjeringen vurderer dette, sier byrådslederen, som er spent på responsen.

– Det er alltid diskusjon rundt knapphetsgoder, som jo vaksiner er. Så jeg skjønner at det er vanskelig. Men nå slår utvalget fast at det å gjøre dette grepet vil være den mest effektive måten å slå ned pandemien i Norge og Oslo på, påpeker han.

Byrådslederen har lenge bedt om flere vaksiner til Oslo, som har levd med svært strenge tiltak siden november i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer