Coronavirus

Raymond Johansen foreslår kinesisk testregime ved grensen

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo frykter smitte fra folk som reiser til utlandet i julen. Nå ber han helseministeren se til Kina for inspirasjon.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen mener kinesiske karanteneordninger og obligatorisk testing ved grensen bør tas i bruk for å få ned importsmitten. Her fra pressekonferansen i Oslo rådhus torsdag om nye koronatiltak i Oslo fram mot jul. Foto: Heiko Junge / NTB
Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen mener kinesiske karanteneordninger og obligatorisk testing ved grensen bør tas i bruk for å få ned importsmitten. Her fra pressekonferansen i Oslo rådhus torsdag om nye koronatiltak i Oslo fram mot jul. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Hvorfor ikke ha det som i Kina, for eksempel? Kommer du til Beijing, så blir du møtt av «romvesener» som overhodet ikke har kontakt med deg. Helt isolert. Du kommer til et hotell, må være på et rom i ti dager og får mat gjennom veggen, hadde jeg nær sagt. I veldig mange av de landene som nå har lyktes med dette, er man underlagt utrolig strenge regimer, sier Johansen til NTB.

Helseminister Bent Høie (H) har derimot lite tro på en kinesisk løsning for Norge.

– Jeg tror nok at vi har mye å lære av Kina, men det er også ulik kultur. Så det som fungerer i Kina, vil ikke nødvendigvis fungere i Norge, sier han.

Høie sier det er viktig at smittetiltakene er forholdsmessig.

– Også i Norge må du jo rett på karantenehotell hvis du ikke har et annet egnet karantenested. Men å tvinge alle som har et egnet sted til å bo på hotell, det tror jeg veldig mange ville opplevd som urimelig, sier han.

– Hvis man bare tenker på smitte, så kunne man hatt de strengeste tiltakene helt siden mars, men det hadde jo gått dramatisk ut over folks mulighet til å leve gode og trygge liv, arbeidsplasser og mye annet, påpeker han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer