Raymond Johansen ber regjeringen ta grep for reisende fra Storbritannia

Regjeringen må vurdere å stenge grensene for reisende fra Storbritannia, mener byrådsleder Raymond Johansen i Oslo. Mandag lander to fly på Gardermoen.

Byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferansen i Oslo rådhus for å orientere om nye coronatiltak i Oslo fram mot jul. Foto: Heiko Junge / NTB
Byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferansen i Oslo rådhus for å orientere om nye coronatiltak i Oslo fram mot jul. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Importsmitte dominerer nesten totalt i Norge nå. Samtidig meldes det nå om at en mutasjon av viruset er løs i Storbritannia, og den er 70 prosent mer smittsom. Den vil jeg ikke ha til Norge! Regjeringen må nå ta grep for å sikre oss, sier Johansen i et innlegg på Facebook.

I en tekstmelding til NTB sier Johansen at han mener regjeringen må vurdere å stenge grensene for fly som kommer fra Storbritannia.

Kjøpe oss tid

I Facebook-innlegget peker han på at en rekke land nå lukker grensene for reisende fra Storbritannia, og sier han forventer at Norge gjør det samme.

– Jeg forventer at vi denne gangen har lært og klarer være føre var. Om vi følger Belgia, Nederland og de andre landene, kan vi kjøpe oss mer tid.

Allerede mandag lander det to fly fra Storbritannia på Gardermoen. Johansen tar nå på nytt til orde for obligatorisk testing ved grensene, et tiltak Arbeiderpartiet kun har hatt støtte fra Frp for å innføre.

– Det mener jeg fortsatt regjeringen burde få på plass. Verdens helseorganisasjon oppfordrer nå medlemsland til å styrke tiltakene, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer