Raymond Johansen ber folk i Oslo være forberedt på krisetider

Byrådet i Oslo legger fram det de omtaler som et krisebudsjett til uka. Byrådslederen ber folk være klare for krisetider.

Byrådsleder Raymond Johansen, her på en markering mot Russlands krig i Ukraina, varsler krisetider i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB.
Byrådsleder Raymond Johansen, her på en markering mot Russlands krig i Ukraina, varsler krisetider i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sier Raymond Johansen i et intervju med Aftenposten , gjort på byrådslederens kontor der lyset nå er slukket for å spare strøm. Han bruker et begrep fra etterkrigstida, dyrtid, om situasjonen med galopperende priser.

– Vi er på full fart inn i en dyr tid, med høyere strømpriser, med økte matvarepriser og pumpepriser. Situasjonen ble snudd om på veldig kort tid, sier Johansen.

Spesielt strømprisene koster kommunen dyrt og gir mindre penger å rutte med.

– Vi er ikke forberedt. Det politiske ordskiftet fører til at vi også er mindre forberedt, mener jeg. Det er totalt manglende kriseforståelse, sier han.

Johansen sier at det å be staten bidra med mer penger, blir som å pisse i buksa for å holde seg varm. Han varsler at det kan bli aktuelt å skru ned temperaturen i offentlige bygg eller gjøre andre tiltak.

I budsjettet blir det prioritert hardt, og det vil blant annet merkes ved at byrådet ikke leverer på skolemat som de hadde planer om, sier Johansen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer