Raset på E6 i Sverige: Ikke lenger mistanke om miljøkriminalitet

Svensk påtalemyndighet mistenker ikke lenger miljøkriminalitet, men grov uaktsomhet, i forbindelse med raset på E6 nord for Göteborg.

Det var natt til lørdag at et stort kvikkleireskred ved Stenungsund like nord for Göteborg førte til at E6 raste ut og åpnet et flere hundre meter bredt hull. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB
Det var natt til lørdag at et stort kvikkleireskred ved Stenungsund like nord for Göteborg førte til at E6 raste ut og åpnet et flere hundre meter bredt hull. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere svenske medier meldte mandag at klassifiseringen av etterforskningen var endret fra «allmennfarlig ødeleggelse» til mistanke om miljøkriminalitet.

Tirsdag er dette igjen endret, ifølge svenske medier. Klassifiseringen er nå mistanke om «grov allmennfarlig uaktsomhet».

– Min vurdering er at det ikke kan være snakk om miljøkriminalitet slik etterforskningen ser ut nå, sier anklageren Magnus Clase til SR-kanalen P4 Väst.

Kan gå nye skred

Klokken 18 tirsdag avsluttet den svenske redningstjenesten innsatsen ved det skredrammede området utenfor Stenungsund. Området vil imidlertid fortsatt være sperret av, da länsstyrelsen – den svenske Statsforvalteren – har vedtatt adgangsforbud.

– Tatt i betraktning den store risikoen for personskade, vurderer vi at det er nødvendig med et adgangsforbud, heter det i vedtaket.

Ifølge redningsleder i Räddningstjänsten Storgöteborg, Daniel Gillesèn, er det fremdeles risiko for nye skred i området.

– Bakken er fortsatt ustabil, og det er ikke usannsynlig at det kan gå flere skred, sier han.

Ingen mistenkte

Clase sier til Aftonbladet at ingen så langt er mistenkt i saken og at etterforskningen flyttes fra påtalemyndigheten og tilbake til politiet.

I nærheten av skredområdet pågår det bygging av et nytt industriområde, og i forbindelse med det er det blant annet utført sprengning.

– Det har blant annet vært snakk om for mye utgravd materiale, og at det har vært sprengninger i området. Så kriminaletterforskerne har noe å jobbe mot i hvert fall, sier Clase til nyhetsbyrået TT og legger til:

– Det er mange spekulasjoner, så vi får se. Det er nok først etter en skikkelig etterforskning at man får svar, og politiet er flinke til den slags arbeid.

(©NTB)

Mer om