India:

Raseri etter overgrepsvideo

En video av to kvinner som ble tvunget til å gå nakne foran en mobb, ryster India. Sinte kvinner satte fyr på huset til en av mennene som er mistenkt i saken.

India: Sjokkerende video viser to kvinner bli paradert nakne av en mobb med menn. Video: AP og Twitter. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Kvinnene, som er medlemmer av meitei-folket, angrep huset til en av de pågrepne. De kastet stein og satte fyr på deler av huset, opplyser politiet.

– Er normale folk i stand til slikt? Ikke engang katter, hunder, dyr gjør slike ondsinnede handlinger mot en annen, sier en av demonstrantene.

– Det er ikke slik man behandler andre mennesker, legger hun til.

Situasjonen er svært spent i den indiske delstaten Manipur, der minst 120 mennesker er drept i etniske sammenstøt de siste månedene. Foto: AP / NTB
Situasjonen er svært spent i den indiske delstaten Manipur, der minst 120 mennesker er drept i etniske sammenstøt de siste månedene. Foto: AP / NTB Vis mer

Torsdag advarte Indias høyesterett om at de ville gripe inn dersom statsminister Narendra Modis regjering ikke handler raskt.

Indisk politi opplyste samme kveld at fire menn er pågrepet i saken, mistenkt for å stå bak mishandlingen og filmingen av de to kvinnene. Politiet leter etter ytterligere 30 menn.

Videoen av hendelsen, som fant sted i begynnelsen av mai, ble først lagt ut onsdag og er siden spredd i sosiale medier.

Minst 120 mennesker er drept i etniske sammenstøt mellom den kristne kuki-stammen, som er minoritet, og den hinduistiske meitei-stammen de siste månedene.

Politiet har bedt kvinnene om å protestere fredelig på grunn av urolighetene i området.

– Vi forstår raseriet deres, sier politiets talsmann Hemant Pandey.

(©NTB)

Mer om