Raser mot Musks «fredsforslag»: - Dra til helvete

Tesla-gründeren Elon Musk har fått et vell av rasende reaksjoner etter at han skrev på Twitter at Russland bør beholde Krim-halvøya.

Elon Musk mener at desto fortere det kommer en forhandlingsløsning, desto bedre er det. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Elon Musk mener at desto fortere det kommer en forhandlingsløsning, desto bedre er det. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elon Musk foreslår i meldingen en forhandlingsløsning på krigen som han vil at folk skal stemme ja eller nei til. Blant forslagene er at det skal holdes nye folkeavstemninger i de ukrainske fylkene som Russland har annektert, men da under FN-overvåking.

«Gjør avstemningene i de annekterte regionene om igjen under FNs tilsyn. Russland drar hvis folket vil det. Krim blir en del av Russland, slik det har vært siden 1783 (til Khrusjtsjovs feilsteg).»

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har svart med en egen syrlig spørreundersøkelse på Twitter :

«Hvilken Elon Musk liker du best?» spør Zelenskyj. Deretter kan folk velge mellom alternativene «en som støtter Ukraina» og «en som støtter Russland».

Musks innlegg har også utløst et rasende svar fra Ukrainas ambassadør i Tyskland, Andrij Melnyk.

«Dra til helvete er mitt svært diplomatiske svar til deg, Elon Musk», skriver han og legger til: «Det eneste dette kommer til å føre til, er at ingen ukrainere noensinne kommer til å kjøpe din j … Tesla-dritt.»

(NTB)

Mer om