Raser etter snøkaos i Hellas: «Fiasko»

Folk i Hellas har rettet sin vrede mot regjeringen og transportselskaper etter snøkaoset som har rammet deler av landet denne uken.

Brannmenn dytter en bil som står fast på en motorvei. Foto: Michael Varaklas / AP / NTB
Brannmenn dytter en bil som står fast på en motorvei. Foto: Michael Varaklas / AP / NTB Vis mer
Publisert

«Fiasko», står det i titler på greske aviser onsdag. Da var det tredje dag på rad at landets mest moderne motorvei, en ringvei rundt Aten, var stengt.

Sjefen for det private selskapet som drifter motorveien, har gått av, mens arbeidet med å fjerne hundrevis av biler som eierne hadde forlatt, innesperret i snø, fortsatte.

«En regjering begravd i snø», skriver den venstreorienterte avisen Efsyn. Den regjeringsvennlige avisen Eleftheros Typos skriver om «feilsteg som førte til kaos».

Snøværet satte også elektrisitetsforsyningen ut av spill i et tosifret antall områder i Aten. Onsdag var reparasjonsarbeidet i gang, men snø fortsatte å hindre tilgang til noen områder.

– Vi sov ikke i det hele tatt i natt. Våre fingre og tær føltes som de var i ferd med å falle av, sier en kvinne som har vært uten strøm i over ett døgn i forstaden Alimos sør i Aten, til Star TV.

Tirsdag ble hæren satt inn for å hjelpe politi- og brannmannskaper og statlige ansatte med å hjelpe rundt 3.500 bilister som sto fast.

Regjeringen har lovet å utbetale 2.000 euro til bilister, mens strandede togpassasjerer på en stasjon nord for Aten, får tilbud om 1.000 euro.

Tirsdag døde en hjemløs mann av hjertesvikt i Thessaloniki lenger nord i landet, i en hendelse som tilskrives kulden.

Snøværet rammet Aten mandag og satte flygninger fra hovedstaden ut av spill. Onsdag var fortsatt mange fly kansellert.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer