Rasende Merkel legger skylden på Trump

Tysklands statsminister Angela Merkel reagerer med sinne og sorg på stormingen av kongressbygningen i Washington og legger skylden på president Donald Trump.

Statsminister i Tyskland, Angela Merkel reagerer med sinne etter onsdagens demonstrasjoner. Foto: John MacDougall/Pool via AP.
Statsminister i Tyskland, Angela Merkel reagerer med sinne etter onsdagens demonstrasjoner. Foto: John MacDougall/Pool via AP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg beklager dypt at president Trump ennå ikke har erkjent nederlaget, i november og igjen i går, sier hun.

Merkel sier at han har skapt tvil om valget, og at han slik har skapt atmosfæren som gjorde onsdagens hendelser mulig.

– Et grunnleggende prinsipp i demokratiet er at det er en som vinner, og en som taper. Begge har en rolle å spille når det gjelder anstendighet og å ta ansvar, sier hun videre.

Hun uttrykte også sin tillit til at bekreftelsen av Joe Biden og Kamala Harris som president og visepresident i USA vil åpne et nytt demokratisk kapitel for USA.

– Det betyr at de demokratiske kreftene vinner fram. Det er noe jeg alltid har visst om USA, og som jeg ventet, sier Merkel.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer