Rapport: Ukraina gjør framskritt rundt Kyiv

Ukraina øker presset på russiske styrker rundt Kyiv og har trolig klart å gjenerobre forstedene Makariv og Mosjtsjun, ifølge britisk etterretning.

En ukrainsk soldat står utenfor en bunker i utkanten av Kyiv. Ukraina øker presset på russiske styrker i området og har trolig klart å gjenerobre forstedene Makariv og Mosjtsjun, ifølge britisk etterretning. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB
En ukrainsk soldat står utenfor en bunker i utkanten av Kyiv. Ukraina øker presset på russiske styrker i området og har trolig klart å gjenerobre forstedene Makariv og Mosjtsjun, ifølge britisk etterretning. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Ukraina øker presset mot russiske styrker nordøst for Kyiv. Russiske styrker i området står allerede overfor betydelige problemer med forsyninger og moral, heter det i den daglige etterretningsrapporten fra det britiske forsvaret.

– Ukrainske styrker utfører vellykkede motangrep mot russiske stillinger i landsbyer i utkanten av hovedstaden og har trolig gjenerobret Makariv og Mosjtsjun. Det er en reell mulighet for at ukrainske styrker nå er i stand til å omringe russiske enheter i Butsja og Irpin, heter det videre.

Rapporten konkluderer med at vellykkede ukrainske motangrep trolig vil svekke Russlands evne til å samle seg på nytt for å gjenoppta offensiven mot Kyiv.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer