Rapperen Coolio er død

Rapperen Coolio er død, 59 år gammel. Han var en av hiphopsjangerens største artister på 1990-tallet.

Rapperen Coolio er død, 59 år gammel. Her er han fotografert på en konsert i Chicago 18. september. Foto: Rob Grabowski / Invision / AP / NTB
Rapperen Coolio er død, 59 år gammel. Her er han fotografert på en konsert i Chicago 18. september. Foto: Rob Grabowski / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Rapperen, hvis virkelige navn er Artis Leon Ivey jr., døde i Los Angeles, muligens av hjerteinfarkt, opplyser manageren hans.

Han forteller at Coolio var på besøk hos en venn da han ble funnet livløs.

Deretter skal vennen ha ringt nødetatene, som ankom og erklærte ham død på stedet. Ingen offisiell dødsårsak er kjent.

Coolio gjorde storsuksess med låten «Gangsta's Paradise» i 1995. Låten ble brukt i filmen «Dangerous Minds» med Michelle Pfeiffer i hovedrollen, og belønnet med en Grammy. I Norge medvirket han til Erik og Kriss-låten «Hva er det du venter på» i 2008.

Rapperen vokste opp i Los Angeles-området, men holdt seg i stor grad utenfor striden mellom øst- og vestkysten i hiphopmiljøet. Til sammen solgte han 4,8 millioner album og ble nominert til seks Grammy-priser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer