Rangert som EMs beste spiller av storavis

Ada Hegerberg topper svenske Aftonbladets liste over de 49 beste spillerne i årets fotball-EM for kvinner. Norge har to blant topp tre.

Svenske Aftonbladet har rangert de 49 beste spillerne til kvinnenes fotball-EM i sommer. Ada Hegerberg topper listen. Foto: Terje Pedersen / NTB.
Svenske Aftonbladet har rangert de 49 beste spillerne til kvinnenes fotball-EM i sommer. Ada Hegerberg topper listen. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Et av mesterskapets mest etterlengtede comeback. Etter å ha sagt nei til landslaget i 2017, er Ada Hegerberg tilbake. Den norske spissen har en tung skadeperiode bak seg, men har i løpet av våren vist at hun fortsatt er en verdensstjerne. Hun er den ledende målscoreren i Champions League-historien og mottok i 2018 Ballon d'Or som første kvinne. Hun tok sitt Lyon til nok en Champions League-tittel og håper nå å høste suksess med landslaget.» er Aftonbladets dom av den norske superstjernen.

Og vi skal ikke lenger ned enn til 3.-plass for å finne neste nordmann. Caroline Graham Hansen har imponert stort i Barcelona, og ifølge den svenske avisen er det bare nederlandske Vivianne Miedema som skiller de norske stjernene.

Den spanske Barcelona-stjernen Alexia Putellas ble på forhånd sett på som den beste spilleren i EM av flere store medier, men hun måtte melde forfall tirsdag etter at hun slet korsbåndet på trening. 28-åringen er derfor ikke med på Aftonbladets liste.

Chelsea-spiller Guro Reiten og Barcelonas Ingrid Syrstad Engen har også fått plass på listen på henholdsvis 18.- og 40-.plass.

(©NTB)

Mer om