En falsk politibil som ble brukt da gull verdt flere hundre millioner kroner ble stjålet fra flyplassen i São Paulo, blir lastet opp på en lastebil etter at den ble funnet forlatt. Ranerne er fortsatt på frifot. Foto: Victor R. Caivano / AP / NTB scanpix
En falsk politibil som ble brukt da gull verdt flere hundre millioner kroner ble stjålet fra flyplassen i São Paulo, blir lastet opp på en lastebil etter at den ble funnet forlatt. Ranerne er fortsatt på frifot. Foto: Victor R. Caivano / AP / NTB scanpix Vis mer

Ranere i politiuniform stjal gull verdt 280 millioner kroner i Brasil

Ranere utkledd i politiuniformer kom seg unna med mer enn 700 kilo gull da de slo til mot fraktterminalen ved flyplassen i São Paulo i Brasil.

Publisert

Verdien av det stjålne gullet skal tilsvare 280 millioner norske kroner.

Åtte maskerte inntrengerne tok seg inn i terminalen i to pickuper med politimerker torsdag, opplyser politiet til lokale medier. Deretter tvang ranerne de ansatte til å laste gullet inn i et av kjøretøyene med en gaffeltruck.

Ranet var over på to og et halvt minutt, og de væpnede ranerne løsnet ikke skudd, melder avisen O Estado de São Paulo, som har fått tilgang til overvåkingsbilder fra hendelsen.

I forkant av ranet hadde gjerningsmennene tatt åtte medlemmer av familien til en ansatt i et logistikkselskap som gisler for å få informasjon om leveransen, melder O Globo.

Gullet skulle etter planen fraktes til Zürich og New York. Meldingene om hvor mye det var snakk om, varierer mellom 720 og 750 kilo.

I flukten ser det ut til at ranerne byttet biler, og tyvegodset skal på ett tidspunkt ha blitt fraktet i en ambulanse. De to pickupene som ble brukt, er funnet på et lagerområde noen kilometer fra flyplassen.

Familien til den ansatte i logistikkselskapet ble senere satt fri, uskadd. En større politiaksjon er satt i gang for å spore opp gullasten.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.