Rampete elefanter tar en blund fra ødeleggelser og eventyr i Kina

En elefantflokk som har forårsaket ødeleggelser for flere millioner på sin 500 kilometer lange ferd gjennom Kina, har omsider tatt en pause fra rampestrekene.

Rampeflokken med elefanter slapper av etter mange ville eventyr i Kina. Her på dronebilder fra skogen i Yunnan 7. juni. Foto: Yunnans skogbranntjeneste / AP / NTB
Rampeflokken med elefanter slapper av etter mange ville eventyr i Kina. Her på dronebilder fra skogen i Yunnan 7. juni. Foto: Yunnans skogbranntjeneste / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En statlig TV-kanal har den siste tiden hatt direktesending som har fulgt elefantflokken døgnet rundt på turen, noe som har skapt enorm interesse. Flere hundre millioner kinesere har fulgt dyrenes reise i sosiale medier.

Både boliger, låver og avlinger i Yunnan-provinsen har gått tapt under vandringen, med ødeleggelser for over en million dollar.

Men mandag fanget videoovervåking opp at elefantene lå bekymringsløst og slappet av i en skog utenfor provinshovedstaden Kunming etter sine mange eventyr.

Siden reisen begynte har mer enn 400 personer blitt mobilisert i området for å ivareta folks sikkerhet, og et titall droner følger nå flokken på vandringen. Flere lastebiler er også plassert langs veien ved tettbodde strøk for å holde dyrene unna, og folk har fått beskjed av regjeringen om å ikke la salt og korn bli liggende utendørs.

Eksperter har foreløpig ikke funnet en forklaring på hvorfor elefantene forlot sitt opprinnelige hjem i et naturreservat i provinsen. Dyrene selv er nok uvitende om sin nye kjendisstatus.

Enn så lenge får kineserne krysse fingrene for at flokken oppfører seg bedre etter en lang og god blund.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer