Rammet av uhelbredelig kreft: - Jeg er født på ny

Den tidligere danske fotballproffen René Henriksen føler at han er født på ny selv om han er rammet av uhelbredelig beinmargskreft.

Rene Henriksen i midten bak tilbake i 2004 på en landslagstrening med Danmark. Foto: Keld Navntoft / Ritzau / NTB.
Rene Henriksen i midten bak tilbake i 2004 på en landslagstrening med Danmark. Foto: Keld Navntoft / Ritzau / NTB. Vis mer
Publisert

54-åringen ble kreftsyk for fem år siden, og siden har han kjempet med og mot sykdommen. Han blir stadig syk, men føler seg ikke lenger som det på grunn av en ny behandlingsform.

– Selvsagt var det et voldsomt sjokk, men i dag er jeg faktisk på et fornuftig sted i livet. Jeg har det riktig godt, sier Henriksen i et intervju med den danske spillerforeningen.

Henriksen er gått fra kjemoterapi til immunterapi. Én gang i måneden må han inn på sykehus og få en innsprøyting i magen.

– Jeg har fått mitt gamle liv tilbake, og det hadde jeg ingen tro på for få år siden. Du kan godt si at jeg er født på ny.

Forsvarsspilleren slo igjennom i relativt voksen alder. Han deltok i fire mesterskap med Danmark og fikk med seg 66 landskamper etter debuten som 28-åring.

(©NTB)

Mer om