Rakettangrep mot ambassadestrøk i Bagdad

En rakett har slått ned i den såkalte grønne sonen i Iraks hovedstad Bagdad, der mange ambassader og internasjonale institusjoner holder til,

Publisert

Søndag kveld ble det hørt en kraftig eksplosjon i den tungt bevoktede grønne sonen i Bagdad.

Ifølge irakiske sikkerhetskilder var en katjusja-rakett blitt skutt mot området uten at noen ble såret. En politikilde sier at raketten ble avfyrt fra et åpent jorde sør i Bagdad. Men det er ingen opplysninger om hvem som kan ha stått bak.

Angrepet skjedde kort etter at USA ba unødvendig ambassadepersonell og familiene til diplomater om å forlate Irak på grunn av spenningen i forholdet mellom USA og Iran.

Foruten den amerikanske ambassaden, som er den største i verden, andre ambassader og internasjonale organisasjoner, holder også den irakiske regjeringen til i den grønne sonen, som er omgitt av betongmurer.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.