Raja mener Northug svekker idrettens omdømme – advokat reagerer

Kulturminister Abid Raja mener Petter Northug setter idretten i et dårlig lys. Skistjernens advokat er kritisk til statsrådens uttalelser.

Kulturminister Abid Raja er sjokkert over nyhetene som har kommet om Petter Northugs råkjøring og funn av kokain i leiligheten hans. Foto: Annika Byrde/NTB Scanpix
Kulturminister Abid Raja er sjokkert over nyhetene som har kommet om Petter Northugs råkjøring og funn av kokain i leiligheten hans. Foto: Annika Byrde/NTB Scanpix Vis mer

Northug ble tatt for råkjøring torsdag, og samme kveld ble det funnet kokain hjemme hos ham. Kulturministeren mener den pensjonerte langrennsstjernens handlinger påvirker idrettens omdømme negativt.

– Det er tusenvis av barn og unge som ser opp til ham, og dermed er han med på å svekke omdømmet til idretten, og han er ikke den rollemodellfiguren han bør være, sier Raja til NTB.

– Hva begrunner du at han svekker idrettens omdømme med?

– Det er at idrettsstjerner har en rollemodell-rolle overfor barn og unge. Når en verdensstjerne av Northugs kaliber blir tatt for noe slikt, skaper det store overskrifter, og det skaper stor skuffelse hos de mange som elsker Petter Northug. Og la det være klart, jeg er en av dem som elsker Petter Northug og idrettsprestasjonene hans. Men dette her er ikke noe vi kan elske, sier Raja.

– Loven er lik for alle

I et intervju med VG er Northugs advokat Halvard Helle kritisk til ministerens uttalelser.

– Det er et viktig rettsprinsipp at regjeringspolitikere ikke kommenterer en pågående straffesak, sier han til avisen.

Helle vil ikke utdype ytterligere. Raja avviser på sin side kritikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer