R. Kelly tiltalt for seksuelle overgrep

Rapperen R. Kelly er tiltalt for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, skriver Chicago Sun Times.

Foto: NTB/scanpix
Foto: NTB/scanpix Vis mer
Publisert

Han må møte i retten i Cook County i Illinois 8. mars.

Ifølge avisa har de kilder på at det fredag ble holdt møter mellom aktor og en dommer for å få utstedt arrestordre på 52-åringen.

Dokumentar

I dokumentaren «Surviving R. Kelly» forteller flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for overgrep av rapperen.

Kellys advokat Steve Greensberg har sagt til AP at dokumentaren er falsk, og at den er «enda en runde med historier» som blir brukt til å «fylle TV-sendingene». R. Kelly har nektet for alle anklagene.

Statsadvokat Kim Foxx i Chicago ba etter at dokumentaren ble sendt, ofre og vitner om å melde seg til dem eller til politiet. Ifølge Foxx skal statsadvokatens kontor ha fått flere telefoner om anklagene i dokumentarene. Noen av dem skal ha kommet fra Chicago-området.

CNN-video

Denne uken omtalte CNN en video av det som skal være R. Kelly der han har sex med en jente som «omtaler kroppsdelene sine som 14 år gamle». I den 42 minutter lange videoen, som CNN oppgir å ha sett, kaller jenta mannen, som ser ut til å være R. Kelly, for «pappa» flere ganger.

Jenta skal ifølge CNN seks ganger i løpet av videoen «omtale kjønnsorganene sine som 14 år gamle». CNN skriver at mannen på et tidspunkt ber jenta om å urinere. Etter at hun gjør dette, skal mannen urinere på henne.

Innholdet i videoen minner om anklagene som førte til at R. Kelly ble pågrepet og siktet for å ha vært i besittelse av videoer som viser overgrep mot barn i 2002. Han ble senere frikjent.

Buzzfeed skrev i 2017 en artikkel der Kelly blir beskyldt for å ha holdt flere kvinner fanget i det deres foreldre kaller en «kult». Kvinnene var på det tidspunktet mellom 18 og 31 år gamle.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer