R. Kelly overga seg etter overgrepstiltale

R&B-artisten R. Kelly meldte seg for politiet i Chicago fredag kveld, etter at det ble kjent at han er tiltalt for grove seksuelle overgrep.

R. Kelly tas inn til varetekt etter anklagene om seksuelt misbruk mot fire ofre. Foto: Tyler LaRiviere/Chicago Sun-Times/NTB Scanpix
R. Kelly tas inn til varetekt etter anklagene om seksuelt misbruk mot fire ofre. Foto: Tyler LaRiviere/Chicago Sun-Times/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den skandalebefengte R. Kelly er tiltalt for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep mot fire ofre i alderen 13 til 17 år.

Den 52-årige artisten, hvis egentlige navn er Robert Kelly, ble kjørt til politistasjonen i Chicago i en mørk bil med sotede vinduer rundt klokka 20.15 fredag kveld lokal tid. En sikkerhetsvakt holdt fotografer og presse på armlengdes avstand mens Kelly gikk ut av bilen.

Politiets talsperson Anthony Guglielmi tvitret kort tid etterpå at Kelly har status som arrestert.

Kelly svarte ikke på spørsmål fra pressen mens han gikk inn. Det er ventet at han tilbringer natten i politiets varetekt fram til han møter i retten lørdag hvor han eventuelt løslates mot kausjon.

CNN skriver at det er statsadvokat Kim Foxx i Chicago som har tatt ut tiltalen.

Grammy-vinneren må møte i retten Cook County i delstaten Illinois 8. mars.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer