Qatar-vinden har snudd: – Amnesty ser ikke for seg stor boikottbevegelse

Flere klubber har landet på å støtte Qatar-utvalgets konklusjon om ikke å boikotte neste års VM. John Peder Egenæs i Amnesty håper engasjementet ikke går over.

Generalsekretær Jon Peder Egenæs i Amnesty International Norge håper Norge vil fortsette å sette situasjonen i Qatar på dagsorden. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Generalsekretær Jon Peder Egenæs i Amnesty International Norge håper Norge vil fortsette å sette situasjonen i Qatar på dagsorden. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Slik det ser ut nå, er det Brann, Rosenborg, Strømsgodset, Tromsø og Vålerenga som ønsker seg boikott av neste års fotball-VM i Qatar.

Saken skal avgjøres i det ekstraordinære fotballtinget 20. juni.

Rosenborg, Tromsø og Vålerenga har tatt til orde for boikott og står også på sitt etter at Qatar-utvalgets rapport, ledet av Sven Mollekleiv, ble lagt fram.

Den rapporten konkluderer med at boikott ikke er det mest effektive virkemiddelet.

Tom Høgli, som tidlig tok til orde for boikott, snudde etter å ha deltatt i Qatar-utvalgets arbeid. Det samme har Egil «Drillo» Olsen gjort. Styret i Odd har også snudd som et resultatet av Qatar-utvalgets konklusjon. 1.-divisjonsklubben Ranheim har gjort det samme.

Ingen stor boikottbevegelse

Konklusjonen i Qatar-rapporten fikk støtte av 12 av 14 utvalgsmedlemmer. De to eneste som gikk mot, var medlemmene i Norsk Supporterallianse (NSA) Ole Kristian Sandvik og Gina Barstad.

Amnesty Norge tar ikke parti for eller mot boikott, men er glad for at saken har fått stor oppmerksomhet de siste månedene, forteller generalsekretær John Peder Egenæs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer