Putin: Vil fortsette å selge olje og gass til EU

Russland vil fortsette å eksportere olje og gass til europeiske land, forsikrer president Vladimir Putin.

President Vladimir Putin under torsdagens regjeringsmøte, som foregikk som en videokonferanse. Foto: Sputnik / Pool / AP / NTB.
President Vladimir Putin under torsdagens regjeringsmøte, som foregikk som en videokonferanse. Foto: Sputnik / Pool / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Han kommenterte petroleumseksporten på et regjeringsmøte i Moskva torsdag.

– Vi vil oppfylle alle våre forpliktelser når det gjelder energiforsyning, sa Putin, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax. Han beskrev Europa som den viktigste kjøperen av russisk energi.

Som følge av Ukraina-krigen har USA og Storbritannia erklært at de stanser import av russisk olje. Tyskland har stanset prosessen med å godkjenne gassrørledningen Nord Stream 2, som skulle fraktet mer russisk gass til EU.

Mandag varslet den russiske regjeringen for første gang at gasseksporten til EU kan bremses som en form for gjengjeldelse. Visestatsminister Aleksandr Novak sa at Russland har all rett til å stanse leveransene gjennom rørledningen Nord Stream 1.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer